Mamma

2012-2014 002

 

Jag är mamma till två små flickor. Jag älskar dem över allt på jorden och är konstant orolig över att det ska hända dem något. Jag har förlorat familjemedlemmar tidigare och vet att det faktiskt kan hända. Därför intresserar jag mig i allt som rör barn. Allt mellan neonatalvården till vård och skolan. Även mödravården och gynekologin påverkar ju våra barn och val i livet. Jag tänker arbeta för kvinnors rätt att få tillgång till Vårdval inom gynekologi och mödravård. Jag kan inte förstå att inte detta är gjort för länge sedan. Vi har rätt att välja vårdcentral men inte gynekolog?

Moderaterna vill fortsätta utveckla barncancercentrum och satsa på bättre vårdmiljöer för ungdomar och unga vuxna med cancer. En av mina bästa vänner har en son som förlorade sin kamp mot cancer. Det är fruktansvärt och jag önskade att ingen förälder behöver gå igenom det de och många andra har fått gå igenom. Det är så fruktansvärt att det inte finns ord. Filip har en fond där man kan skänka pengar som går till barncancerfonden. Gå gärna in och läs om lille Filips kamp mot cancer på hans mammas blogg

http://malindahlen.bloggsida.se

www.barncancerfonden.se/5340

Det bara knyter sig i mitt bröst då jag tänker att det faktiskt kan hända mina små tjejer också. Vi har mycket cancersjukdomar i familjen och jag hoppas hela tiden att forskningen ska gå framåt så att de hittar en lösning för bättre och effektivare behandlingar.

Moderaterna vill förbättra möjligheterna för medarbetare att bedriva forskning.

Barn drabbas inte bara av cancer. Flera barn drabbas varje år av diagnoser som är mycket sällsynta det är därför viktigt att vi värnar om Kompetenscentrum för sällsynta diagnoser. Jag är imponerad av vad fin barnsjukvård vi har i Sverige. Men vi behöver fortsätta att förfina den. Tex behövs neonatalvården förbättras och det behövs fler Intensivvårdsplatser för barn.

 

Nu ska jag gå och mysa med mina tjejer en liten stund för att lite senare ikväll sticka iväg och lyssna på en debatt med Peter Eriksson, Oppositionsråd i Trollhättan. Idag ska han debattera Centrumfrågan som vi driver hårt inför valet. Vi har pratat med massor av Trollhättebor vad som är lokalt den viktigaste frågan för dem. De flesta nämnde Centrum, Skolan, Integration och Äldreomsorgen. Jag kommer att gå in djupare vad vi vill göra med centrum i ett senare inlägg.