Polisen

Polisen är inte mitt specialområde men då jag är gift med en så kan jag inte låta bli att skriva några rader om helgens händelser i Skåne. Jag förstår inte hur vissa resonerar. Hur kan man anse att det är ok att kasta stenar och glasflaskor mot polis, ammoniak och kullager mot rytteriet och sedan protestera högljutt när dessa svarar tillbaka. Varför vill man maskera sig? Flytta på dig om du blir uppmanad och ställ dig inte i vägen för en polisbil. Poliser tar absolut inte rätt beslut i alla lägen men de är människor som tvingas ta beslut under stor stress. Polisen är enligt lag skyldiga att skydda demokratin och yttrandefriheten.

Det är självklart att man ska få demonstrera men varför allt våld? Våldet fick fokus och de som demonstrerade mot det nazistiska partiet glömdes bort.

Jag är glad över att Alliansregeringen har startat upp uppbyggnaden av vår polisorganisation igen. Sedan 2006 har Alliansregeringen ökat anslagen till rättsväsendet med närmare 10 miljarder per år. Idag är det fler poliser än någonsin men mycket är kvar att göra.