Moderatkvinnorna

20140901_170928

 

Igår var Moderatkvinnornas ordförande Saila Quicklund och hennes ombudsman Yvonne Svengard i Vänersborg och Trollhättan. Vi startade med en lunch på Quality hotel. Linda Jansson som är MQ ansvarig i Norra Älvsborg hade anordnat besöket och hade hämtat Saila och Yvonne på flygplatsen. Själv så mötte jag upp vid lunchen då jag fick amma lilltjejen så sent inpå mötet som möjligt.

Det är inspirerande att träffa dessa duktiga kvinnor. Moderatkvinnorna driver frågor som behöver få extra fokus i samhällsdebatten.

De har bland annat sett till att RUT skapats.

Moderatkvinnorna vill att kvinnors hälsa får bättre fokus. Kvinnor och män inom vårdyrket ska få träning på arbetstid. Poliser och brandmän har träning på arbetstid (typiska manliga yrken). Så varför har då inte typiska kvinnoyrken det? En undersköterska och sjuksköterska lyfter och hjälper patienter hela dagarna.

Vi gjorde två studiebesök. Det första var med Quality hotel VD Ingemar Ljung. Ett mycket inspirerande möte. Kul att Quality hotel växer och att Ingemar kan expandera.

Vårt andra besök var på Assistansbolaget i Sverige AB. Det är ett personlig assistansbolag. De har flest kvinnliga assistenter. Det var ett mycket givande möte.

Visste ni att lönegapet mellan kvinnor och män minskat sedan Alliansregeringen tog över med 2 %. Det är ett stort framsteg även om det är en bit kvar.

Kl 18:00 var det gruppmöte i partilokalen i Trollhättan. Där diskuterades Kommunstyrelsens handlingar och nämndernas arbete.

Kl 19:00 åkte jag tillbaka till Quality för att lyssna på Saila igen. Då föreläste hon om Moderatkvinnorna. Hon talade om MQ:s roll och vi diskuterade erfarenheter.

 

Det var en mycket givande dag.