Föräldraförsäkring

Som ni kanske vet så är jag småbarnsförälder. Jag skulle önska att alla föräldrar skulle gå in på respektive parti och titta på vad de olika partierna egentligen säger. Jag tror att människor själva kan ta ansvar och bestämma hur de vill lägga upp sin föräldraledighet. Min make och jag har diskuterat hur VI vill göra och hur VI vill dela upp våra dagar. Jag anser att föräldrar bär ansvar för sina barns uppväxt, trygghet och välmående.

Jag ammade även vår äldsta dotter. Jag slutade när hon var ca ett år. Det hade inte fungerat om jag skulle börja jobba tidigare. Då hade jag tvingats sluta tidigare. Jag anser att den som kan och vill amma ska ha rätt att göra det.

Moderaterna står för människors lika värde och alla människors rätt till respekt för sin person och integritet. Vi är för ett öppet inkluderande samhälle där människor ska känna trygghet och tillit, man ska kunna förverkliga sina ambitioner och där alla har samma möjligheter att växa och utvecklas.

Moderaterna skapar förutsättningar för föräldrar att själva ta ansvar och finna lösningar. Jag tror inte på tvång och kvoteringar! Är det några som vill dela lika och det passar deras liv får de gärna göra det för mig. Huvudsaken är att de gör vad som passar dem och deras barn bäst.