Viktigt!

20140913_161200

Nu är det bara några timmar kvar till valdagen. Många har redan gjort sin röst men många sparar sig till själva valdagen. Jag hoppas nu alla som går till valurnorna har gjort sig insatta i den svenska politiken. Har man läst på och gjort sitt val kan man vara stolt över sin röst.

Nu några tankar som jag vill delge er innan ni tar ert beslut.

För mig är det viktigt att sjukvården fungerar. Jag arbetar inom sjukvården och har under många år sett hur sjukvården fungerar på både insidan och utsidan. Jag har varit personal, anhörig och patient. Vi har en bra sjukvård i Sverige men det är också mycket som kan blir så mycket bättre. För mig är det viktigt att sjukvården måste vara effektiv och tillgänglig. Sedan nästan 15 år tillbaka styrs hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen av S, V, och Mp.

Moderaterna vill se en god patientsäkerhet, bra tillgänglighet och ett professionellt bemötande. Väntetiderna är för långa och det är vanligt med överbeläggningar. Samarbetet mellan avdelningar, enheter och yrkeskategorier måste fungera bättre. Vi behöver utveckla det administrativa arbetet. Det måste bli ett bättre sammarbete mellan kommun och landsting. Personalen ska kunna ägna mer tid till patienten än till administration.
För att invånarna i regionen ska känna förtroende för sjukvården måste akutsjukvården fungera väl. Den måste fungera effektivt och tryggt.
Moderaterna vill förstärka ambulanssjukvården så att tiden mellan utlarmning och kvalificerad hjälp på plats kortas. Vi vill ha ytterligare en ambulanshelikopter samt utveckla konceptet I-väntan-på-ambulans (IVPA). För att minska trycket på akutmottagningen vill vi sprida och utveckla så kallade snabbspår förbi akutmottagningen direkt till behandling samt utveckla och sprida konceptet med direktinläggning på vårdavdelning från ambulans utan att passera akutmottagningen.
Personal som trivs och är stolta över sin arbetsplats vill arbeta kvar och vill inte arbeta i tex Norge. Trivs personalen gör de att medborgare känner sig välkomna och upplever att personalen har tid. Den negativa spiralen måste vändas och vi behöver se till så att medarbetarna trivs och känner stolthet över sitt arbete.
Imorgon har Du möjlighet att göra skillnad. Rösta på Moderaterna!

20140913_120438(1)