Tripp till Vänersborg

familj, blogg 011Hej på er!

Idag har jag varit i vackra Vänersborg på födelsedagskalas då min svägerska fyllt år i veckan. Vår äldsta dotter är helt lyrisk i sin faster. Hon har laddat hela dagen. Hon klädde på sig festkläderna redan vid 07. Hon var väldigt noga med att få med sig sin teckning som hon målat. Efter mycket lek med faster och hennes familj blev det en tidig kväll för den lilla damen.

Hennes goa faster är söt, rar, snäll och en härlig kvinna. Hon och min bror är barnens faddrar och det känns så himla bra. Grattis igen svägerska.

Nu är vår polishund i tjänst igen så nu får bovarna se upp. Han är nu även godkänd för att söka vapen och narkotika. Jag tycker det är fantastiskt hur hundar kan lära sig så otroligt mycket. Det är fantastiskt hur mycket de kan uppfatta. Idag finns det hundar för människor som har epilepsi, diabetes och mycket mer. Jag tror djuren gör otrolig nytta för båda friska och sjuka. På intensivvårdsavdelningen där jag arbetar händer det att våra patienter ibland får besök av sina husdjur och då ser man verkligen hur patienterna lyser upp. Det kan ibland ge den där lilla extra kämparglöden som behövs för att bli friskare igen. Ibland saknar jag mitt arbete som Intensivvårdssjuksköterska och jag ska nog gå in och arbeta någon dag under våren för att få träffa mina goa kolleger.

 

Nu till något helt annat. I dagens TTELA finns en artikel ”Fria skolresor fryser inne”. Tyvärr så har majoriteten i Trollhättan S, V och Mp prioriterat bort de gratis busskort som Moderaterna ville införa till elever i kommunen. Tanken med busskorten var att öka integrationen och att alla ska ha samma förutsättningar att välja skola. Gå gärna in och läs artikeln.

 

Nu vill jag önska er en trevlig fortsättning på helgen.