Regionsfullmäktigegruppmöte

Har idag varit på mitt första regionsfullmäktigegruppmöte och sjukvårdsgruppmöte. Jag var bortrest när första var för ca en månad sedan. Det ska bli riktigt roligt och känns som en stor utmaning att nu få arbeta inom regionspolitiken. Jag är ersättare och kommer nog inte få tjänstgöra imorgon men jag hoppas i framtiden få hoppa in.

20141124_163412

Jag satt bredvid härliga Angelica Lundgren Bielinski från Trollhättan som hade sin lille son som snart är fem veckor gammal. Han skötte sig exemplariskt och jag tyckte det var kul att det inte bara är jag som tar med små bebisar ibland. Även om det är tufft att ha med de små så är det svårt att lösa de första månaderna för en mamma. Framförallt om man vill amma. Man kan ju inte riktigt ta mammaledigt från politiken. Ska man göra det så får man avsäga sig alla sina uppdrag och hoppas på att få nya efter nästa mandatperiod. Det skulle kännas tråkigt att behöva börja om från början och det går ju ganska bra att kombinera tycker jag även om det är tufft också. Jag har tur som har en man som arbetar treskift och är alltså ledig vissa dagar även på veckan. Nu när lilltjejen börjar bli lite större så går det lättare att ordna barnvakt.

Jag har fått ett gott stöd från vissa som gjort att man kämpat vidare. Jag har tagit ett möte i taget. Är otroligt tacksam för de fina vänner jag fått inom politiken som stöttat mig.

20141123_133238