Nya utmaningar!

Bröllop i Norge 030

Igår var en händelserik dag. På Regionsfullmäktige så beslutades att jag ska bli ledamot i Patientnämnden Norra, nämndeman i Förvaltningsrätten Göteborg och ledamot i Stiftelsen Innovatum. Detta ser jag som mycket inspirerande och jag ska verkligen ge allt för att göra ett bra arbete. På kvällen var det Kommunfullmäktige där det var en het debatt om Trollhättans budget 2015. Tyvärr så fick majoriteten S, Mp och V majoritet för sitt förslag med en skattehöjning på 60 öre på varje intjänad 100 lapp. Detta påverkar oftast de som har minst att röra sig med varje månad. Många tänker inte på att just den kommunala skatten drabbar alla lika hårt. Sen får man inte glömma att skatten höjs något i regionen och troligtvis står vi inför stora skattehöjningar av staten. Under Alliansens tid så har välfärden fått mer pengar än någonsin. Och fler människor kom i arbete. Så det gäller att ta hand om pengarna på rätt sätt. Skattehöjningar är inte alltid rätt väg. M, C och Kd i Trollhättan har tagit fram en budget där man inte behövde göra denna höjning av skatten. Det är mycket som går att se över i den kommunala verksamheten. Det handlar alltid om att lägga pengarna på rätt ställe och inte i några svarta hål.

På slutet av mötet så blev jag vald till vice ordförande i Kommunfullmäktige. Detta ser jag som ett stort förtroende och ska göra mitt bästa för att förvalta detta väl.

I dagens TTELA kan ni läsa Martin Andreassons, Angelica Lundgren Bielinski och mitt inlägg i debatten om vårdvalet.20141126_110127_Richtone(HDR)