Ny energi!

20150124_134658Nu är det ännu en ny vecka med nya utmaningar. Vi har lite inskolning av vår stora tjej igen på förskolan. Hon har varit från en längre tid pga jul och nyår samt sjukdomar på förskolan men nu är hon igång igen. Jag mår så fruktansvärt dåligt av att se henne ledsen när jag går. Samtidigt hör och ser jag att när hon sett att jag försvunnit så går hon in och leker. Jag vet att det är nyttigt för henne att vara där och hon lär sig så otroligt mycket. Jag vet också att om någon dag så kommer hon längta dit igen och vill vara där varje dag. Hon är normalt bara två dagar i veckan plus om jag har något möte.

Denna veckan började väldigt bra. Igår var det gruppmöte inför Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige. Det är så härligt att se att vi är ett så gott gäng och jag ser verkligen fram emot våren. När fullmäktige är nästa gång så ska min och Mats Häggners (C) motion upp ang att personal kring barn ska kunna hjärt- och lungräddning. Jag kände att den blev aktuell när jag skolade in vår äldsta dotter för första gången. Då får föräldrarna vara med vid lunchen. Där serverades morotsstavar till de små barnen som är mellan 1-2 år. Det är jättenyttigt och bra för de små men de kan lätt få dem i halsen och då gäller det att personalen handlar snabbt och rätt. Ett barns luftrör är ungefär lika brett som deras ena lillfinger. Det ser ut som att vi kommer få bifall på den vilket jag verkligen hoppas på. Jag är väl lite yrkesskadad som tänker på Hjärt-, lungräddning men det är så otroligt viktigt att våra medmänniskor kan detta på både barn och vuxna. Det är det som gör skillnad på liv och död i en akut situation. Det viktigaste av allt är att människor reagerar och gör något.

Idag sitter jag och filar på några nya motioner. Det är alltid lite arbete bakom som kanske inte syns.

I helgen har jag vilat och myst med familj och vänner. Vi var ute och grillade utomhus på lördagen vilket var otroligt gott och mysigt. Jag är så otroligt glad och tacksam för våra vänner och på kvällen hade vi lite släktingar här på middag. Sådana här helger ger så mycket energi som man kan önska sig.

Önskar er en energifull vecka så ses vi snart igen.