Saknar mamma, idag besök på akuten

20150531_143124Igår var första Morsdag utan min mamma. Vid den här tiden förra året satt vi vid hennes sida och hon var jättedålig. Hon somnade in 4/6. Jag saknar henne massor fortfarande och tittar fortfarande flera gånger om dagen på telefonen. Vi sms:ade och hördes flera gånger om dagen och ju sämre hon blev desto fler gånger blev det. Minnena från sista tiden kommer nu tillbaka som jag annars försökt att gömma längre in i minnet för att fokusera på alla fina stunder vi hade. Jag är ju så otroligt glad och tacksam över att hon fick träffa min man och våra tjejer. Jag önskar så att hon fått träffa min brors och hans frus lilla dotter också. Hon hade varit helt salig. Deras lilla tjej är så otroligt söt och mamma önskade så att de skulle få ett litet barn.

 

Igår var jag hos svärmor och fikade och sen åkte vi och tittade på cross i Trollhättan. Min andra lillebror kör cross och igår körde han i Trollhättan och då gäller det att hejja på.. Jag tycker om att kolla på crosstävlingar och hoppas att jag ska komma iväg lite oftare. Han tävlar ofta så det borde gå få ihop tiden lite bättre. Tjejerna tyckte också att det var roligt och vår stora ropade varje varv när hon såg min bror  – Hejja, hejja, hejja!!!morsdag,cross 019

Efter crossen åkte vi ut till Mammas grav och satte dit lite nya blommor. Sen åkte vi och hälsade på min styvpappa. Det blev en lång dag och idag har vi tagit en långpromenad för att samla nya krafter igen.

 

På eftermiddagen idag har jag varit på studiebesök på den nya delen av akutmottagningen. Det blir jättefint och det är kul att titta på vården med andra glasögon och mycket intressant att lyssna på vad cheferna säger. Jag hoppas att personalen kommer trivas i de nya lokalerna och att det blir mer lättarbetat. Vi träffade även den nya Akutläkarchefen. Andreas Jacobsson är en otroligt duktig läkare och jag tror att han blir toppen på sitt nya uppdrag. Jag tror starkt på idén med akutläkare på akuten så att det blir en kontinuitet för både övrig personal och för läkarna. Jag älskar själv att arbeta i team och jag hoppas att det blir bra nu. De har länge haft det tufft så nu hoppas jag att det ska blir lättare att rekrytera och behålla personal. Det har varit riktigt tufft länge att arbeta på akuten och det är dags att det blir en human arbetsmiljö även när flödet är högt.IMG_1337937061759

 

Efter det moderata regionfullmäktigegruppmötet åkte jag ner till Trollhättan och justerade Kommunfullmäktiges protokoll. Nu ikväll har jag myst lite extra av mina små tjejer och jag är så ofantligt tacksam över de små liven.