LOV i Uddevalla

Läste just att Uddevallas äldre kommer få behålla LOV:en (Lagen om valfrihet inom hemtjänsten). Jag är otroligt glad för deras skull. Jag önskar att så vore fallet även för Trollhättans äldre. Detta är något jag försökt driva på sedan jag blev aktiv moderat i Trollhättan men S har upprepade gånger sagt NEJ!

 

Jag kan inte förstå deras rädsla. De kommer med sina svaga argument som jag inte kan läsa in någon tyngd i alls.

 

Jag har sett hur det fungerar på in och utsidan inom hemtjänsten. Självklart är personalen (de flesta) helt underbara men det är inte det det handlar om. Det handlar om att själv få välja det företag som man själv har störst förtroende för och som har de anställda som man vill ska ha nyckel till sitt eget hem. In till sin toalett om jag får uttrycka mig så. Jag skulle inte vilja att vem som helst torkar mig i rumpan om jag skulle behöva hjälp. Jag skulle vilja vara med och bestämma. I nuläget skulle jag få flytta till Uddevalla för att kunna välja vem som ska torka mig där bak..

 

Jag tycker att individens valfrihet måste väga tungt när beslut tas av politiker inte bara rädslor och plånboken. Jag blir så upprörd när S i Trollhättan bara säger NEJ! utan att ens bry sig om att utreda frågan med jämna mellanrum men det är klart då kan de bli motbevisade att många faktiskt är mycket nöjda med sin privata hemtjänst.

 

Jag tycker även att LOV:en är till för personalen som lever och verkar i Trollhättan. Att få en möjlighet att få välja mellan fler arbetsgivare vore väl utmärkt i min värld. Tänk att tex ha ett hemtjänstteam som fokuserar på tex finsktalande äldre, eller på någon speciell funktionsnedsättning tex döva.

 

Jag tror att LOV:en leder till högre kvalitet över lag både inom den kommunala och den privata hemtjänsten.

 

Ja, då vet ni att jag är för LOV!20140726_122443