Välkomsten i Trollhättan

11960222_990413854344314_2776255488167751204_n

Hej på er!

 

Idag har jag varit på ett mycket motiverande studiebesök på Välkomsten som ligger på Lyrfågelskolan. Jag var där tillsammans med Camilla Waltersson Grönvall och Angelica Lundgren Bielinski.

Välkomsten är en verksamhet som arbetar aktivt för att bryta skolsegregationen i Trollhättan. Detta med hjälp av det fria skolvalet. Hela 17,5 % av de nyanlända eleverna valde skola med hjälp av det fria skolvalet efter Välkomsten och valde då inte den skola som var närmast där man är skriven. Vi fick till oss att de hade nog fått ännu bättre siffror om det hade varit tillåtet med fria busskort som vi Moderater försökt driva igenom i Trollhättan för att minska segregationen. De har som tur är ändå fått till en skolbuss som hämtar eleverna till Välkomsten varje dag.

Nu gäller det att S, V och Mp får upp ögonen för verksamheten och börjar stötta helhjärtat. Bla med busskort som underlättar för det fria skolvalet som leder till minskad segregation. Det kommer skolor från halva Sverige för att lära av Trollhättans Välkomsten och då gäller det att Trollhättan nu ser till att även den fortsatta skolgången blir lika bra.

 

Önskar er en fin fredagskväll!