HLR 30:2

Jag är hjärt-, lungräddningsinstruktör och idag har jag instruerat fyra tjejer på jobbet. Det är så himla roligt att se hur duktiga mina medsystrar är. Jag är stolt över att få arbeta i ett så gott team. Idag instruerade jag i Avancerad hjärt-, lungräddning (A-HLR) vilket innebär att mina kolleger nu kan starta HLR, defibrillera och ge läkemedel. Jag har varit instruktör sedan 2006 och tycker att alla borde få HLR-utbildning på sin arbetsplats. Förra året fick jag bifall i Kommunfullmäktige på en motion som gällde att all personal kring barn och ungdomar på våra skolor i Trollhättan ska lära sig HLR. Det känns självklart för mig att personal kring barn och ungdomar ska kunna HLR. Barn är extra känsliga för syrebrist och då är det extra viktigt med rätt och snabb behandling.

 

Kom ihåg! Våga ingripa! 30:2 = 30 kompressioner och 2 inblåsningar!

 

När jag cyklade till jobbet i morse längtade jag mer än någonsin tillbaka till värmen. Det regnade på snedden och det kändes som att cykeln knappt rörde sig framåt när motvinden tog i som värst. Jag var blöt, kall och svettig på en gång…

Fuerteventura 2015 dec 046

 

Här en bild från i fredags när vi var påväg hem från en restaurang. Det räckte att ha på sig en tunn tröja över klänningen. Tur att julen är här nu så att jag kan tända mycket ljus, tända brasan och sitta och dricka glögg så jag i alla fall blir varm på insidan.

 

Önskar er en trevlig kväll!