Lyssnat på Karin Enström

Hej på er!

Idag har jag först arbetat i Vänersborg, varit på Gruppmöte i Trollhättan inför Kommunfullmäktige och därefter åkte jag till Uddevalla och fick lyssna till Karin Enström Vice ordförande Utrikesutskottet. Hon berättade om det säkerhetspolitiska läget i världen och runt Östersjön.

image

Här kommer delar av mina anteckningar… Vi lever i en mycket orolig värld just nu. Det finns starka auktoritära vindar som vill styra vår värld. Det finns också mer hot inom EU, fler främlingsfientliga partier inom bland andra Frankrike, Ungern, Polen så även Sverige. Trump i USA vet man inte riktigt vad han står för…
Oroligheter i Mellanöstern, kriget i Syrien, fler stater håller på att falla samman. Det finns konflikter internt och runt om. Just nu finns ett upphörande av stridigheterna. Men alla är inte med. Närsomhelst kan det dra igång igen. Ryssland har sagt att de inte ska gå in utan dra sig tillbaka. Men vågar man lita på detta?

Det är viktigt att EU kan tala med en enad röst mot stridigheter och Ryssland. Det är viktigt att EU håller ihop.

Syrienkriget har pågått i fem år. FN säkerhetsrådet har misslyckats. Det är fruktansvärt det som händer.

Omvärldsläget är oroligt. Sverige behöver Nato. Vi samarbetar idag men har inga garantier. Vore bättre att vara medlem så att vi får insyn och mer del av hela försvaret. Moderaterna vill att Sverige får ett Natomedlemsskap. Vi måste få stöd i riksdagen och bland folket.

image

image

 

Här ser ni Carin Ramneskär Uddevalla Moderaterna som var en av arrangörerna för kvällen.

Tack!