RS, BUP, Psykiatrihuset och bad

imageimage

Hej på er!

Idag har jag haft förmånen att få vara med på Regionstyrelsemötet och fick bland annat information om olika strålningsbehandlingar för att behandla cancertumörer. Det är häftigt att utvecklingen går så fort och att biverkningarna blir allt mindre. Efter det åkte jag tillsammans med Annika Tännström för att möta upp politiker från Grönblå samverkan. Vi besökte BUP på Östra sjukhuset och det nya Psykiatrihuset.

Vi har mycket att göra för att få en bättre psykiatrivård. Psykiatrin har inte prioriterats på många år men nu är det ett prioriterat område. Vi har fantastisk personal som måste få verktygen att kunna göra ett bra arbete. Det låter på S-politiker som att psykiatribemanningsproblemen är nya men det beror bl.a. på att de inte prioriterat det under alldeles för många år. Som ni vet går det inte göra förändringar på en dag utan nu arbetar vi flitigt i många led för att patienterna ska få en så fin vård som möjligt och personalen ska känna stolthet och glädje i att arbeta för Västra Götalandsregionen. Vi har en lång väg kvar att gå.

imageimage

När jag åter landade i Vänersborg möttes jag av sol och fick en liten promenad vid vattnet. Efter en dag av information om barn som har det tufft var det extra gott att få krama om min älsklingar och mysa lite extra.

image

Önskar er en trevlig kväll!