Kvällstankar

image

 

Hej på er!

 

En dag i full fart. Har lyckats bocka av lite på arbetslistan. Har ett riktigt kul jobb men det är många bollar som ska vara i luften samtidigt och ibland är det bra att samla ihop alla bollar så att det blir ordning och reda.

 

Som ni säkert sett så har nu S-regeringens budgetproposition fått se dagens ljus, eller mörker…

Känns som regeringen inte tänker på att Sverige är väldigt beroende av omvärlden. Höjda skatter försvagar konkurrenskraften ?

Det känns som om de underskattar Sveriges integrationsproblem. Nu är det mer viktigt än någonsin att få igång jobbmarknaden. Många som kommer har inte utbildningar med sig vilket gör att vi behöver skapa förutsättningar att det ska kunna skapas jobb i Sverige, både enkla och avancerade.

Rut-sektorn kommer troligtvis att stagnera när avdraget halveras. Under alliansregeringen så skapades många nya (vita) jobb och alla har nu haft möjlighet att skaffa tex Rut-stöd i hemmet. Inom Rut finns en stor del utrikesfödda kvinnor vilka har fått nya möjligheter med Rut-sektorn. De har fått jobb, de har blivit företagare, de har fått arbetskamrater och de kommer vara en del av det svenska samhället.

 

Jag blir oroad över hur Sverige kommer se ut om några år. Vi behöver öka tryggheten i samhället. Det är många kärnverksamheter som faller ihop. För att öka tryggheten behöver vi ha fler poliser men också se till att behålla de som finns. Jag kan absolut vara självkritisk att även alliansregeringen hade behövt att göra mer men vi gjorde flera bra insatser också. Det blev faktiskt fler poliser men tyvärr behövs det ännu fler.

Skulle kunna skriva en timme till men måste ta lite kväll för imorgon är en ny fullproppad dag. Imorgon står bolagsstyrelse på schemat.

 

Natti natti alla och sov gott eller till er som jobbar hoppas att ni får en bra natt med lagom mycket att göra ?